Catalunya va distribuir 80.000 xeringues estèrils a drogodependents

L'Agència de Salut Pública rep un reconeixement internacional per la seva tasca en la Reducció de Danys entre els consumidors


L'any passat l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) va distribuir entorn a 80.000 xeringues estèrils a drogodependents, en el marc del Programa d'Intercanvi de Xeringues (PIX). L'ens va ser reconegut dijous amb un premi internacional per les seves polítiques de Reducció de Danys entre consumidors de drogues.

Segons ha informat el Departament de Salut, el premi Paolo Pertica Award, atorgat pel Knowledge Action Change, reconeix la tasca de la Subdirecció General de Dogodependencies d'ASPCAT, que va atendre milers de drogodependents l'any passat a través de programes d'acció concreta.

Algunes de les mesures aplicades per la Subdirecció, a banda del ja esmentat PIX, són els Programes de Manteniment amb Metadona (PMM) per al tractament de dependència a l'heroïna i els Programes de Calor i Cafè,que faciliten espais de descans per tal que l'usuari rebi alimentació bàsica i atenció psicosocial. Es compta amb 16 centres de reducció de danys, 6 unitats mòbils, 13 sales de Venopunció Assistida (EVA) i 11 equips d'educadors de carrer.

Durant l’any 2014,  8.062 usuaris van beneficiar-se del PMM. 5.800 usuaris van consumir a les sales de venopunció assistida i es van distribuir 400 proves ràpides de detecció de l’Hepatitis C. A més, els centres de calor i cafè fan anualment unes 250.000 intervencions i atenen uns 8.000 pacients.

En l’acte de lliurament del premi, el director de Knowledge Action Change, Gerry Stimson, va posar en valor la política de la Generalitat en aquest àmbit, tot afegint que “molts països europeus farien bé de prendre nota d’aquesta història d’èxit de Catalunya”.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article